Bondens skafferi prisades på Embla Nordic Food Awards och blev årets "Nordic Food Entrepreneur". Det stod klart efter lördagens final i Reykjavik, Island. På plats var Petter Kock, delägare och ansvarig för Bondens skafferi öst.

– Jätteroligt för företaget. Men det är många som ska känna sig delaktiga i det här priset. Utan våra kunder och producenter skulle vi inte existera, säger Petter.

Bondens skafferi öst är verksamt i bland annat Östergötland och kontoret ligger i Mantorp. Om utmärkelsens betydelse säger Petter Kock så här:

Artikelbild

| Bondens skafferi prisades för sitt lokala koncept i Embla nordic food awards.

– Det är en boost till att fortsätta jobba och att bli duktigare på det vi gör.

I Embla Nordic Food Awards tävlar personer, företag och organisationer om sju olika utmärkelser. Syftet är att höja kunskapen om nordisk mat. Bondens skafferi öst är en restauranggrossist som endast erbjuder lokala råvaror och produkter.

– Det är vi helt ensamma om, säger Petter Kock.

På plats i Reykjavik fanns tävlande från hela norden och alla hade en sak gemensamt.

– Det var kul få träffa likasinnade som strävar efter samma sak. Att äta mer lokalt och tänka på vår klimatpåverkan, säger Petter.

Petter beskriver de lokala råvarorna och produkterna som ett kulturarv. Det lokala konceptet handlar om att minska transportsträckan från gård till restaurang.

– Vi måste minska koldioxidutsläppen genom färre transporter, säger Petter Kock.