– Det kunde ha gått betydligt värre. Det kunde ha brunnit av kablar, hydraulslangar och allt möjligt, men sprinklersystemet gjorde sitt, personalen stod för ett jättebra ingripande i första läget och räddningstjänsten agerade snabbt, så vi hade verkligen tur i oturen, säger platschef Patrik Wass.

Det var strax innan klockan 22.00 som räddningstjänsten larmades till Kindasågen i Kisa där ett kilrep hade fattat eld och skapat en kraftig rökutveckling. När personalen var säkrad lokaliserades branden med hjälp av rökdykare och omkring två timmar senare var läget under kontroll. Under natten var det sågens personal som bevakade branden så att den inte tog ny fart.

– När vi väl hade lokaliserat branden var den relativt enkel att kontrollera då den var begränsad till en maskin, säger insatsledare Ulf Jonsson.

Artikelbild

| Under måndagskvällen uppstod en brand på Kindasågen i Kisa som skapade en kraftig rökutveckling i lokalerna.

Platschef Wass avslutar:

– Det viktigaste är att personalen klarar sig oskadd och det enda materiella som kom till skada var några småkablar till fotocellerna. Omkring klockan 08.30 imorse var vi igång igen, och under natten har vi ändå ingen produktion, så det stod kanske stilla i omkring fem timmar totalt.