Den 5 juli 2017 stoppade polisen en personbil på E4 i närheten av Vaggeryd i Jönköpings län. I bilen färdades två män från Norrköping, 25 och 27 år gamla. Under golvet, i anslutning till reservdäcket, hittade polisen en svart sopsäck som visade sig innehålla 13 900 tabletter tramadol – ett narkotikaklassat läkemedel.

På utsidan av sopsäcken säkrade polisen ett fingeravtryck som visade sig komma från en 32-årig man, som tidigare bott i Linköping och som haft kopplingar till ett kriminellt gäng. Den 30 augusti letade polisen efter den då efterlyste 32-åringen på en adress i Jönköpings län. Polisen gjorde en husrannsakan i 32-åringens bil och hittade cirka 8 000 tabletter tramadol. Inne i ett bostadshus hittades ytterligare 6 000 narkotikaklassade tabletter. På en påse säkrades fingeravtryck som kom från en 58-årig släkting till 32-åringen.

Jönköpings tingsrätt har nu dömt de fyra inblandade personerna. De bägge Norrköpingsborna döms för grovt narkotikabrott till fängelse i vardera två år och sex månader. 32-åringen döms för grovt narkotikabrott och narkotikabrott till fängelse i tre år och tre månader. 58-åringen döms för narkotikabrott till fängelse i ett år.

Artikelbild

| Fyra män som hanterat stora mängder tramadol har dömts.

Av domen framgår att 32-åringen och 58-åringen varit häktade i sin frånvaro. De deltog heller inte i rättegången och tingsrätten skriver i domen att de har avviket.