Under helgen var det dags för årets Tjällmo Marken, där man förutom knallarna även kunde hitta en motorutställning, karuseller, ponnyridning, godisregn, liveband på scenen och brandbilar. 

Lördagsvädret visade sig från sin bästa sida och solen skymtade mellan molnen, vilket nog bidrog till att många besökare kom under dagen. 

– Majoriteten av försäljarna var nöjda med dagens förtjänst, säger Maria Sundén, Byalagets ordförande.

Artikelbild

| Jimmy Blom bränner lite däck för publiken efter att ha vunnit bilutställningen med sin Volvo PV.

Vid en stor gräsplan hölls motorutställningen och det fanns även möjlighet att köpa både kaffe, bullar och kakor. Besökarna kunde i lugn och ro gå runt och titta på fina bilar, traktorer och mopeder. Det gick även att rösta på den bil man tyckte var finast i ”People choice”. 

Fram på eftermiddagen presenterades vinnaren uppe på torget, och in rullade Jimmy Bloms  blanksvarta Volvo PV. Han tackade alla som röstat genom att bränna lite däck och rökfylla torget, något som var mycket uppskattat, inte minst bland många av de yngre åskådarna. 

Jimmy Blom berättar att han har jobbat på bilen i två år nu, cirka 2000 timmar. Bilen har han breddat 15 cm , delat den i två delar och sedan svetsat ihop den igen. Allt är ombyggt i princip, all plast och plåt har han själv gjort. 

– Nu ser den ut som jag tycker en PV borde se ut,  säger Jimmy. 

Artikelbild

| Mopeder på utställningen.

Bilen kör han med till jobbet, så den används flitigt.

Något som var nytt för i år var gycklaren Curry som underhöll under dagen. Han gick gå på styltor, jonglerade med bollar, eldfacklor, svärd och äpplen. Under det stora finalnumret passade han på att spruta eld.