I dag, måndag, drar det igång, det som beskrivs som "årets höjdpunkt" – East Sweden innovation week – för alla som är intresserade av entreprenörskap, tekniska nyheter och nya idéer.

På flera ställen i länet – Linköping, Norrköping, Motala, Vadstena, Åtvidaberg och Kisa – arrangeras workshops och föreläsningar på olika teman.

– Programmet vi har visar verkligen vilken bredd som finns i länet, säger Madeleine Söderstedt Sjöberg som är näringslivs- och tillväxtdirektör på länsstyrelsen i Östergötland.

Varje dag under veckan presenteras en mängd programpunkter, med allt från framtida hälsoinnovationer, framtidens föreningar, bygglogistik för en fungerande stad, till hur man samarbetar innovativt kring miljöfrågor.

På torsdagen – 8 november – är själva innovation day. Den dagen ska handla om hållbar affärsinnovation och vad som händer i Kina. Gäster är bland andra Tom Xiong och Jacob Lovén som driver podden Den digitala draken.

Problematiserar ni något kring det faktum att Kina är en diktatur?

– Det är inte fokus vid det här tillfället, fokus nu är hur företag agerar. Det handlar inte om hur Kina styrs, det ställer vi oss inte bakom, säger Madeleine Söderstedt Sjöberg.

För några dagar sedan var det 180 anmälningar och arrangören siktar mot tvåhundra. Särskilt önskar de att se politiker som besökare vid mässan.

Men någon talman dyker inte upp.

– Nej, jag bjöd in Andreas Norlén, men han hade inte tid. Han har ju lite annat att tänka på.

Fotnot: Programmet till Innovation week hittar du här