Efter åtömningen: Polisen utreder mord – två anhållna

Polisen och räddningstjänsten tömde på måndagen Finspångsån på vatten i sökandet efter en försvunnen person. Utredningen är nu rubricerad som mord och två personer har anhållits.

Räddningstjänsten söker i Finspångsån

Foto: Mikael Grip

Finspång2024-03-18 14:47

Det var under måndagsförmiddagen som vi kunde berätta att polisen och räddningstjänsten hade tömt Finspångsån på vatten och genomförde en insats i höjd med slottet.

Det uppgavs då bara att man sökte efter en försvunnen person.

Flera brandmän undersökte botten på vattendraget, men utan att hitta något. Vid 13:30-tiden på måndagen ska polis och räddningstjänst ha avslutat insatsen och lämnat.

undefined
Räddningstjänsten sökte i Finspångsån, på uppdrag av polisen.

Vid 14.30-tiden kunde så Aftonbladet berätta att polisen nu benämner insatsen som att man utreder ett "grovt brott" – och att man har anhållit två personer.

– Jag kan inte uttala mig om annat är att det är en rubricering om grovt brott som är upprättad, säger polisens presstalesperson Marcus Anefur till Aftonbladet.

undefined
Räddningstjänsten sökte i Finspångsån, på uppdrag av polisen.
undefined
Räddningstjänsten sökte i Finspångsån, på uppdrag av polisen.

När vi får tag på polisen bekräftar man uppgifterna – och avslöjar att rubriceringen nu är mord.

– Vi har två brottsrubriceringar. Den ena rör försvunnen person, den andra rör mord – och där har vi två personer anhållna, säger polisens presstalesperson Mats Pettersson.

Han förklarar att utredningen började med att man sökte efter en försvunnen person och att misstankarna om mord sedan dök upp under arbetets gång.

undefined
Räddningstjänsten sökte i Finspångsån, på uppdrag av polisen.

– Vi har inget konkret om att ett brott är begånget, men det finns omständigheter som vi måste reda ut i ärendet. Därför har det blivit den brottsrubriceringen och därför har två personer anhållits.

Polisen uppger att de båda anhållna frihetsberövades i Finspång. Den person man sökte efter under förmiddagen är fortsatt försvunnen och sökandet fortsätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!