– Det känns oerhört roligt att i år kunna tilldela Bris-priset till en organisation som på ett så positivt sätt förändrar begränsande normer och attityder kring hur unga killar förväntas vara, säger Annabella Kraft, styrelseordförande Bris.

Locker room talk är en ideell organisation som arbetar med jämställdhet och schyssta attityder mot snacket i omklädningsrummet i ett förebyggande syfte.

De får Bris-priset med motiveringen: ”Många unga killar tillbringar en stor del av sin ungdom i idrottsföreningens omklädningsrum. Locker room talk startade som ett UF-företag på gymnasiet för att bidra till förändring, och idag jobbar de för att nå alla Sveriges killar. De tar matchen före matchen, och visar hur snacket i omklädningsrummet styrs av påhittade regler som styr hur killar förväntas vara. Genom att visa att det går att bryta de oskrivna reglerna, bidrar Locker room talk till att stärka barns och ungas livsvillkor i Sverige, och till ett samhälle med större tolerans, mångfald och jämställdhet.”

Bris-priset delas ut vartannat år i samband med Bris kongress, och går till någon eller några som genomfört extraordinära insatser för barn och unga. Det är Bris medlemmar som nominerar kandidater till priset, och beslut om pristagare fattas av Bris styrelse.

– Bris har varit vår förebild sedan vi startade Locker room talk och därför betyder det här otroligt mycket för oss. Vi är glada och stolta över att tillsammans kunna göra skillnad för alla barn runtom i världen, säger Shanga Aziz, ordförande för Locker room talk.