Det är företaget Ballongveteranerna som startar vid friidrottsarenan mellan universitetet och Vallastaden. Jan Balkedal på Ballongveteranerna, konstaterar att fyra ballonger i en och samma start – är ganska mycket.

– Ja, nu för tiden är det faktiskt så. Förr var det mycket mer tävlingar och då kunde det vara femton ballonger i luften samtidigt. Verksamheten har gått lite mer åt det kommersiella och handlar mer om passagerarflygningar. Men det är väldigt roligt också, säger Jan Balkedal.

Så är det i det här fallet. Det är miljardkoncernen Axis, som nyligen öppnade kontor i Linköping, som i kväll firar ett delmål. Bolaget bygger upp en utvecklingsavdelning här och planen är att anställa 100 ingenjörer.

– Vi har nu nått upp till 35 nyanställningar, och vi har också byggt upp vårt kontor i Vallastaden. Det ville vi fira, säger Henrik Lindmark som arbetar med Axis etablering i Linköping.

Och Jan Balkedal hoppas på vackert väder. En liten krydda med ballongflygning är vindriktningen.

– Det gör att vi inte vet om vi kommer at flyga rakt över stan. Varje start är ett nytt äventyr. Vi vet inte var vi landar. Det får vinden avgöra, säger Jan Balkedal.