Uppgifterna om hur många poliser som skottskadats varierar mellan tre och sex. Ytterligare en polis ska ha skadats i samband med insatsen, antagligen i någon form av trafikolycka. En av poliserna har skjutits i huvudet och befinner sig i kritiskt tillstånd, rapporterar Fox Philadelphia.

Poliserna larmades först till en byggnad där det förekom narkotikaaffärer, uppger en polis i staden, för CBS Philly. Flera poliser ska vara kvar i ett hus där en skytt ska befinna sig, uppger Fox Philadelphia.

En omfattande polisinsats pågår. Lokala medier rapporterar att polisens specialinsatsstyrka, Swat, liksom väldigt många vanliga poliser, är på plats. CNN rapporterar att minst 50 polisfordon finns på platsen.

Det är oklart om det rör sig om en eller flera skyttar.

Temple University i staden skriver på Twitter att skott avlossats på universitetsområdet, där delar av hälsoforskningscentret stängts ned.

"Sök skydd, säkra dörrar. Var tysta. Var stilla", skriver universitetet.

Eric Gripp vid polisens kommunikationsavdelning uppmanar nyhetsbolagens helikoptrar att dra sig tillbaka från området, via Twitter , och säger att de stör polisens insats.