De flyende tjuvarna fångades på bild strax efter deras tillslag mot pantbanken på Storgatan i centrala Linköping den 6 augusti.

En klockren nyhetsbild enligt Correns fotochef Johnny Gustavsson.

- Fotografen var på plats i exakt rätt ögonblick med utrustningen i högsta hugg. En händelse man aldrig kan ta sig till utan det gäller att vara på plats från början.

Artikelbild

| De två tjuvarna flyr på moped efter tillslaget mot pantbanken på Storgatan i Linköping.

De flyende elefanterna hade slitit sig från sin inhägnad vid det tillfälliga cirkusområdet i Ryd. En vägskylt fick sig en törn men i övrigt hände inget dramatiskt och cirkuspersonalen hade snart kontroll på läget igen.

- Att när man ser något så oväntat ha sinnesnärvaro och plocka fram kameran är imponerande. Vi är mycket tacksamma för bilden då vi själva inte hade möjlighet att vara på plats, säger Johnny Gustavsson om Mårten Oretorps bild.

De två flykterna gav vinnarna 1 500 kronor var.

Här är sommarens övriga vinnare i Månadens läsarbild:

Maj: Oskar Johansson, Linköping ("Urspårning i Nelhammar"), Elin Franzén, Linköping ("Alpackor på rymmen"). Juni: Robin Axén, Linköping ("Motorcykelolycka i Lambohov"), Jenny Björklund, Linköping ("Bilkrock vid Skarpan"). Juli: Lars Westlund, Ödeshög ("Trafikolycka på riksväg 50").