Kinda finns inte med i Transportstyrelsen statistik om parkeringsanmärkningar under 2017. Orsaken är att kommunen inte har någon egen parkeringsövervakning.

– Vi har inget avtal med något övervakningsbolag över huvud taget och det har inte varit uppe för diskussion ens, säger Jimmy Bexell som är chef för kommunens Teknik och Drift.

Att utfärda parkeringsböter är en väg till intäkter för kommunerna. Som jämförelse från Kindas noll kronor har Åtvidabergs kommun tjänat 90 900 och Linköping 6 587 000 kronor på felparkerade bilar 2017.

Totalt i Sverige har den kommunala parkeringsövervakningen dragit in 960 miljoner kronor till de olika kommunerna under förra året, vilket är 60 miljoner mer än året tidigare.

Bostadsföreget Kindahus samt ett antal näringsidkare har anlitat egna bevakningsbolag för sina områden.

– De har haft lite problem med medborgare som står hela dagen fast de inte handlar i affären till exempel. Däremot finns det begränsningar för hur man får parkera i Kinda, men ska det följas upp så blir det en polissak, säger Jimmy Bexell.

Funderar man på att ha kommunal parkeringsövervakning?

– Under mina tio månader jag har aldrig hört att det att det förekommit en diskussion om det, säger kommunchef Rosie-Marie Fors.