Undersökningen omfattar 1 000 personer i åldrarna 18 till 35 år, uppger Göteborgs-Posten.
Mest oväntat är att kärnkraften är populär bland ungdomar som röstar på partier som vill avveckla kärnkraften. Bland centerpartiets unga väljare vill 63 procent ha fortsatt användning av kärnkraft. Detta samtidigt som Centerns ungdomsförbund vill avveckla kärnkraften omgående.
-- Vi har tagit avvecklingen av kärnkraften för given. De som vill ha kvar kärnkraft har varit bättre på att få ut sitt budskap. Vad vi behöver nu är opinionsbildning och debatt om alternativa energikällor, säger Malin Svensson, ordförande för Centerns ungdomsförbund (CUF).
Enligt henne måste vi ta ett helhetsgrepp på miljöproblematiken.
-- Vi anser att det går att avveckla kärnkraften utan att öka utsläppen från andra energikällor. Man borde satsa på alternativ som exempelvis vindkraft, säger Malin Svensson.
Zaida Catalan, språkrör för Grön Ungdom, håller med om att det behövs mer debatt.
-- Det har ju inte existerat någon kärnkraftsdebatt de senaste tio åren. Dessutom har ungdomar inget minne av exempelvis Tjernobyl-katastrofen, själv var jag bara sex år när den inträffade, säger hon.
Zaida Catalan anser också att undersökningens utformning kan ha betydelse för svaren.
-- Sifo har bara frågat om man vill ha en fortsatt kärnkraftsanvändning, inte något om vilka alternativ som finns eller hur en avveckling ska se ut.
Kristdemokraternas ungdomsförbund (KDU) tror att en orsak till resultatet är att miljödebatten varit inriktad på problem kring klimatförändringar.
-- Kärnkraftsfrågan har hamnat i skuggan av andra miljöproblem, dessutom var det länge sedan det var någon allvarlig kärnkraftsolycka, säger Jacob Forssmed, ordförande för KDU.
Martin Andreasson från Moderata ungdomsförbundet (MUF) säger i stället att undersökningen visar att ungdomar insett att kärnkraften behövs.
-- Tankeförbudet kring kärnkraften i Sverige har försvunnit. Folk tycker att det är viktigare att stänga farliga kraftverk i Ryssland än att avveckla den svenska kärnkraften. Kärnkraften bör vara kvar tills det finns vettiga alternativ, säger han.
Sifos undersökning visar vidare att få har ändrat sin grundinställning till kärnkraften. De som gjort det har dock blivit mer positivt inställda. Tidigare undersökningar har visat att män är betydligt mer positivt inställda till kärnkraften än kvinnor, detta mönster upprepas i Sifos undersökning.