Gremolatafylld röding med grillad färsklök

Grillad hel röding fylld med gremolata, serverad med grillad färsklök, kokt färskpotatis och gräddfil

GRILLAT2011-07-15 17:44

Använder du gasolgrill så gör ett foliepaket och lägg på grillen. Eftersom gasolgrillen inte ger den karaktäristika träkolssmaken så då vinner man så mycket mer på att samla alla goda smaker i foliepaketet. Har du en kolgrill så är det bra att snitta skinnet på rödingen och pensla skinnet med lite olja innan den ska grillas. Grilla rödingen i folie i 20 minuter.

Grillad hel röding:

4 portioner

2-4 rödingar, beroende på storlek.

Gremolata:

2 citroner, både skal och saft

1 knippe persilja, hackad, motsvarande 0,5 dl

4 vitlöksklyftor, skalade och skivade

salt och peppar

2 msk olja

Gremolata: Blanda citronzest, vitlök, persilja och krydda med salt och peppar.

Snitta skinnet på rödingen. Fyll sedan buken på rödingen med gremolata och lägg varje fisk på ett aluminiumfolieark. Strö över resterande av gremolatan. Krydda extra med salt, peppar och pressa över citronsaft. Förslut foliepaketen och grilla i ca 20 minuter.

Grillad färsklök

2 knippen färsklök

1 msk florsocker

salt

Ta bort lite av blasten på färsklökarna. Dela löken på längden och doppa i florsocker. Pensla med olja. Grilla på låg värme i ca 15 minuter.

Servera rödingen med grillad färsklök, kokt färskpotatis och lite kall gräddfil eller crème fraiche.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!