Klassiskt nötkött på grillen

Nötkött är grillens klassiker. Thomas Collin delar med sig av sina tips: grilla köttet rumstempererat, satsa på bra råvaror och var sparsam med kryddningen.

Foto: Matilda Sandberg

GRILLAT2011-08-05 16:05

- Nötkött är det som smakar mest kött. Det är en ren smak, det är synd att förstöra den, säger han.

Han tycker att det räcker med salt och peppar, som han kryddar lite med under grillningens gång.

Entrecôte med pommes frites och bearnaissås är den mest klassiska av alla grillrätter. Och riktig bearnaissås slår pulversåsen med hästlängder - enligt Thomas Collin går det inte ens att säga att det är samma sås.

- Kan man göra egen bearnaisesås så är man kung i trädgården, säger han.

Om entrecôten tar lite tid på sig att bli grillad, är lövbiffen ett desto snabbare val om man har bråttom.

- Den ska nästan bara fräsa till. Det räcker egentligen att grilla den bara på en sida, säger Thomas Collin.

Han serverar lövbiffen med kryddsmör. Vill man ha ett lite lättare tillbehör föreslår han en bönsallad istället för den klassiska klyftpotatisen.

- Bönor är bortglömt, men man kan göra mycket med det. Och smör är inte så nyttigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!