Hur gick det?

Det gick bra. Vi var väldigt väl rustade. Vi hade ett fullgjort julbord, en julpyntad lokal och firandet fyllde en funktion för dem som var där.

Hur många kom?

Jag skulle tippa på att det var ett femtiotal som kom och gick igenom dörren under dagen och en handfull grupp som stannade hela dagen. Och det räcker för att det ska kännas att det var värt det.

Vad fick ni för respons?

En tacksamhet skulle jag vilja säga. De som kom var väldigt nöjda och kände värme och glädje. Det var en väldigt bra stämning mellan oss som var där. Speciellt runt Kalle Anka och när vi åt mat.

Vad har du fått för lärdomar?

Förberedelserna och förarbetet var klockrent. Men man kan känna skam och inte vilja visa att man är ensam. Det räcker inte med att bara säga att det är för alla. Vi skulle kunnat vara ännu mera synliga. Inför nästa år ska vi besöka Ria och bjuda in och säga "kom gärna till oss".

Vad gjorde ni med maten som blev kvar?

Den skänkte vi till Ria. De blev jätteglada.

Hur kändes det när firandet var över?

Det var ju lite av en anspänning innan. Jag har aldrig gjort något sådant här förut. Men när jag stängde lokalen klockan 23.00 så kände jag att vi var som var där hade haft en fantastisk julafton.

Så ni kommer ni köra nästa år igen?

Ja, det är inget snack om den saken. Det är en bra grej att kunna bidra till stan på något sätt.