– Det är en hård kamp varje år eftersom vi har så många duktiga entreprenörer och företagare i regionen. Men vissa sticker ut lite extra och Sigge är en sådan, säger Frida Boklund, regionchef på Företagarna.

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare i länets kommuner, en av dessa får sedan utmärkelsen Årets företagare Östergötland.

Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 19 oktober i Stockholm.

– Vi är oerhört stolta och glada över att åter ha en vinnare från Norrköping. Nu följer vi med Sigge och håller tummarna i Stockholm. Detta ger oss kvitto på att företagen i Norrköping är att räkna med och att oavsett var du kommer ifrån kan lyckas med de drömmar du väljer att genomföra, säger Jesper Low, ordförande för Företagarna i Norrköping.

Platinum Cars vid infarten till Åby är en av Sveriges ledande leverantörer av exklusiva bilar, sport- och lyxbilar. Företaget grundades av Sigge Bilajbegovic som lämnade ett toppjobb inom Manpower och byggde upp sin dröm. Från starten på garageuppfarten i Svärtinge har företaget nu haft tretton år av konstant tillväxt. Den nuvarande anläggningen ska nu byggas ut för att bli dubbelt så stor. Den nya hallen, klar i september, blir över 200 meter lång, med plats för 250 bilar. Kunderna kommer från hela Europa.

Redaktionen har inte kunnat nå Sigge Bilajbegovic före prisutdelningen som sker på Linköpings slott med landshövding Elisabeth Nilsson. Frida Boklund är särskilt imponerad över Sigge Bilajbegovics inställning som egen företagare.

– Han har en genuin personlig stil, och finns med över allt i verksamheten. När jag besökte honom stod han och städade samtidigt som det kom en leverans till butiken. Han brinner för det här. Butiken är ett landmärke för besökare i Östergötland, säger Frida Boklund.

Till regionfinalen på slottet var alla utnämnda inbjudna. Årets företagare i Linköping blev Joyvoice.