– Vi får inte ihop det på hemmafronten, säger Mira Wedenberg, som fick sitt tredje barn under sommaren.

Nedkomsten förbereddes väl. Uppdraget som kommunalråd justerades med avsikt att Mira Wedenberg redan en månad efter nedkomsten skulle arbeta som politiker på halvtid och dela föräldraledigheten med maken.

Med en fyramånaders bebis, konstaterar Mira Wedenberg att det är svårt att få ihop familjepusslet med en ambition om att utföra politiskt arbete med kvalité.

Artikelbild

– Därför väljer jag att gå hem på heltid. Jag gör det med lite sorg, men jag måste framförallt fokusera på att få till en fungerande tillvaro hemma.

Mira Wedenberg kliver av uppdraget i mitten av januari. Hon lämnar platserna som vice ordförande i kommunstyrelsen och planerings- och ekonomiutskottet, samt som ordförande i personalutskottet samt ersättarplatser I RTÖG och Itsam, men behåller platsen i fullmäktige.

– Det känns viktigt att sitta kvar i fullmäktige, dels för att jag vill, dels för att jag är folkvald.

Bo Hasselblad tar över samliga uppdrag som följer uppdraget som kommunalråd för M. Han är idag förste vice ordförande i fullmäktige och har ingått i kommunstyrelsen under mandatperioden. Han har suttit i samhällsbyggnadsutskottet i Åtvidaberg och dessförinnan haft plats i äldrenämnden och samhällsbyggnadsnämnden i Linköpings kommun.

Artikelbild

– Jag känner mig hedrad av att M- gruppen ger mig detta förtroende och hoppas kunna förvalta det. Det ska bli väldigt spännande och 2018 har vi också en valkampanj framför oss.

64-årige Bo Hasselblad flyttade från Linköping till Åtvidaberg 2012. Han är civilingenjör i industriell ekonomi. Närmare 20 år av yrkeslivet har han bott och verkat i USA.

– Jag har jobbat med studentutbyte och språkresor, men också i olje- och gasbranschen. Jag har också drivit och startat ett försäkringsbolag och varit verksam i internationella sammanhang.

Med nytt uppdrag lämnar Bo Hasselblad presidiet i fullmäktige. Den platsen tas över av Carl Donnér (M).

En följd av att bytet i M-toppen blir också att Jonas Palmqvist går in som ordinarie i kommunstyrelsen och planerings- och ekonomiutskottet. Därmed blir en av M:s ersättarplatser i kommunstyrelsen vakant.

– Där kan vi kanske få in någon som kanske vill ställa upp i valet 2018, säger Mira Wedenberg.