– Jag räckte själv upp handen och tog kontakt med LF Östgöta när jag såg att vd-posten var ledig. Det är ett så pass intressant företag, med stor kundnytta. Att det är kundägt är något som ligger i tiden, säger Stefan Nyrinder.

Han efterträder Sven Eggefalk som nyligen blev vd för Länsförsäkringars bankverksamhet. LF Östgöta, med cirka 200 000 sakförsäkringskunder i länet, fortsätter att plocka sin ledning från bankväsendet. Nyrinder har många års erfarenhet som bland annat marknadschef i SEB och vd för Ikano Bank AB.

Varför lämnade du Ikano bank?
Artikelbild

| Stefan Nyrinder är ny vd för Länsförsäkringar Östgöta. Styrelseordföranden Peter Lindgren är nöjd över det valet.

– Jag har trivts väldigt bra i Ikano bank men efter nio år där jag även har varit med och genomdrivit en stor omställning så tyckte jag att det var dags att göra något annat. Vi bor i Malmö och vi vill komma närmare släkt och vänner. Vi hade nog flyttat tillbaka till Linköping i alla fall.

Stefan Nyrinder tillträder posten som LF Östgöta den 6 augusti. Han vill inte komma med någon avsiktsförklaring i det här läget.

– Nej, jag känner att det finns många likheter med bankvärlden, men det räcker inte. Jag kommer att behöva lära mig mycket om försäkringsbranschen.

LF Östgötas styrelseordförande Peter Lindgren är nöjd över valet av ny chef:

Artikelbild

| Stefan Nyrinder är ny vd för Länsförsäkringar Östgöta.

– Det är mitt i prick. Vi har sökt efter en person som är en dokumenterat god ledare. Han har god förståelse för både riskarbete som för digitalisering. Vi ska fortsätta vårt arbete som vanligt och behålla vår kundnöjdhet. Det är en del av vår utmaning, säger Peter Lindgren.