LOKALT

Linköping kan få en ny biograf. Det behövs en konkurrent till Filmstaden som mest visar amerikansk film, tycker kultur- och fritidsnämndens ordförande. Nu letar kommunen efter en bra lokal.

I Kärrsjö nordväst om Linköping orsakade en flygande svan en gräsbrand, som snabbt spred sig. Ännu en gräsbrand i stadsdelen Berga krävde utryckning.

I Motala öppnar fyra nya butiker inom kort, och även Vadstenafår en ny butik.

Motala kommun har kris i förskolan: Det saknas vikarier, läroplanen kan inte följas och förskolor kan få svårt att alls hålla öppet.

I Norrköping fick Kolmårdens djurpark på torsdagen ja från kommunen: Berg- och dalbanan Wildfire får köras, trots att den formellt är ett svartbygge. Men det är inte säkert att djurparken öppnar bergbanan ändå.

INRIKES

Barnombudsmannen (BO) vill ha en särskild inspektion som granskar Migrationsverket med säte i Norrköping. BO riktar hård kritik mot hur barn på flykt behandlas.

Det svenska hovet meddelade på torsdagen att prinsessan Sofia och prins Carl Philip väntar sitt andra barn. Födseln är beräknad till september.

UTRIKES

Terrororganisationen IS tar på sig attacken i London på onsdagen då fem människor mördades och polisen sköt ihjäl gärningsmannen. Han var född i England och tidigare utredd för extremism och kriminalitet av brittiska myndigheter.

På Medelhavet har omkring 250 migranter högst troligt drunknat. En räddningsbåt upptäckte två kapsejsade gummibåtar utanför Libyens kust, norr om staden Sabrata. Båtar som tidigare hittats brukar ha 120-140 passagerare var.

SPORT

ÅFF:s nye mittfältare närmar sig en comeback - men han är ändå inte aktuell till premiären.

Både tränaren och flera spelare väljer nu att lämna Linköpings IBK. Jobbet med att hitta ersättare är redan igång.

Peking Fanz tänker bojkotta finalen i Svenska cupen. Matchen spelas mitt i veckan och det blir ogörligt att åka 72 mil från Norrköping för att delta, anser fansen.

Vita Hästens tränare får större ansvar när sportchefen lämnar. Johnson fick beskedet om sportchefens avhopp då han var på resa i Kanada.

Greg Hancock är sugen på fler titlar med Piraterna. Han säger att hans mål är att avsluta säsongen som han börjar den: Som en världsmästare.