LOKALT

I Norrköping gjorde Polisen, Kustbevakningen och Arbetsmiljöverket en gemensak aktion i hamnen för att kontrollera om transportörer följer regler om säker lastning och trafiksäkerhet. Drygt tjugotalet lastbilar fastnade i den stora granskningen.

I Ljungsbro hittades på onsdagen ett föremål i en jordkällare som kan vara gammalt sprängmedel eller ammunition. Enligt polisen råder ingen fara för allmänheten men myndighetens bombgrupp kommer att hämta det okända föremålet, troligen imorgon torsdag.

Artikelbild

I Hornbröt en brand ut i en transformator i samhällets mitt på onsdagskvällen.

I Motala åtalades på onsdagen en 29-årig man för att ha spänt upp en elektrisk sladd över en väg. En pojke som kom cyklande körde in i sladden och fick en 15 centimeter lång sårskada över halsen. Nu ska rätten avgöra om 29-åringen är skyldig till pojkens skada.

INRIKES

Skatteverket trappar upp sin varning för bedragare som vill lura av folk pengar. Varningen gäller en så kallad kundportal på Facebook, där bedragarna utger sig för att vara Skatteverket. "Uppgiftskapningen är raffinerad" enligt myndigheten.

Sverigedemokraterna har gått om Moderaterna och är nu Sveriges näst största parti, enligt en opinionsmätning från Ipsos. Partiledaren Jimmie Åkesson kommenterade resultatet med att SD ska "utmana om att vara största parti".

På onsdagen åkte kungen till Stockholmsförorterna Skärholmen och Norsborg, efter flera gänguppgörelser och skjutningar. Kungen besökte skolor där elever på olika sätt jobbar mot våld. "Det ska inte få förekomma helt enkelt" sa kungen om det grova våldet.

UTRIKES

Utrikesrapporteringen dominerades under onsdagen av den misstänkta terrorattacken i London, där fyra människor dog. En utpekad gärningsman antas ha knivdödat en polis och kört ihjäl två personer innan polisen sköt ihjäl honom.

Terrorgruppen IS kan ha dumpat tusentals kroppar i ett sjunkhål nära Mosul, och sedan placerat ut minor för att platsen inte skulle kunna nås. Det säger människorättsorganisationen Human Rights Watch. Flera vittnen har sett massavrättningar vid sjunkhålet, som är omkring 35 meter brett. "En grotesk symbol för ISIS grymhet" sa HRW:s Mellanösternchef Lama Fakih i ett pressmeddelande.

SPORT

Efter två raka förluster vann LHC den tredje kvartsfinalen mot Brynäs. LHC var tvunget att vinna onsdagens hemmamöte för att inte hamna för långt efter i slutspelsmötet – och seger blev det till slut.

Även Linköpings VC vann sin kvartsfinal. Spelet hackade och Södertelge var på gång men LVC-spelaren Albin Eriksson var aldrig orolig för förlust.

Ryktet säger att två tidigare LFC-stjärnor är på väg tillbaka.

Vita Hästens sportchef Niklas Czarnecki har sagt upp sig. Efter tre tuffa år orkar han inte mer, berättade han på onsdagen.

Och i Westerviks IBK slutar tränaren Sandra Elmér. En av anledningarna är spelares brist på engagemang, enligt henne.