I Danmark kan vem som helst ta reda på var alla GSM- och 3G-master är belägna i en öppen databas som startades i somras. Databasen nås via internet.
I Sverige gäller försvarets sekretess för masterna.
Vid kontakt med Post- och telestyrelsen (PTS), som har hand om uppgifterna, får man enbart veta var det finns master inom en kilometers radie från en viss adress. Så olika bedömer alltså svenska och danska myndigheter vikten av att masterna skyddas från obehöriga.
Till och med på Post- och telestyrelsen (PTS) ställer sig ibland undrande till varför masternas placering är hemlig, rapporterar Helsingborgs Dagblad/Nordvästra Skånes Tidningar.
Det kan tyckas vara lite konstigt att den är det i Sverige som i andra sammanhang alltid strävar mot öppenhet. Men så är det, säger Jonas Nordström, handläggare på PTS.
I Danmark har det aldrig ens varit uppe till diskussion att masternas placering skulle hållas hemligt.
Regeringen är mycket angelägen om att medborgarna ska få veta var antennerna finns, sade vetenskapsministern Helge Sander när databasen öppnades för allmänheten i juni.
Charlotte Ingvar-Nilsson, rättschef på PTS, skulle också vilja att myndigheten får lämna ut uppgifterna. PTS har skrivit till ett antal myndigheter och bett om synpunkter på vilken skada som kan uppstå om allmänheten får tillgång till uppgifter om masternas placering.