1 kg högrev av älg eller annan oädel del
1 morot
1palsternacka
1 banan-schalottenlök
1 vitlök
3 lagerblad
5 vitpeppar
5 enbär
1 kruka färsk oregano
½ flaska rött vin
vatten
300g mandelpotatis
2 vitlöksklyftor
1 dl grädde
2 dl mjölk
salt och peppar
1 ask gröna bönor
10 g smör
Bind upp älghögreven med bindgarn.
Dela ned alla rotfrukter och löken.
Bryn allt i tryckkokarkastrullen med kryddor.
Tillsätt rödvin och vatten.
Koka under tryck minst 30 minuter.
Tag upp köttet och sila spadet till sås. Koka eventuellt ned tills det smakar bra. Runda av med en klick smör.
Skala potatisen och vitlöken.
Hacka löken och rosta i olivolja, tillsätt potatisen och vatten, koka mjukt.
Sila av vattnet och tillsätt grädde och mjölk.
Mosa och vispa upp med visp till en puré.
Koka upp vatten och smör. Lägg i de gröna bönorna, koka två minuter.
Skiva upp älghögreven och servera med purén och gröna bönor samt skysåsen.