I Simons panna: Älghögrev i tryckkokare

Det går kvickt att göra långkok i tryckkokare. Simon visar hur.

Foto:

I SIMONS PANNA2010-10-11 10:10

1 kg högrev av älg eller annan oädel del

1 morot

1palsternacka

1 banan-schalottenlök

1 vitlök

3 lagerblad

5 vitpeppar

5 enbär 

1 kruka färsk oregano

½ flaska rött vin

vatten

300g mandelpotatis

2 vitlöksklyftor

1 dl grädde

2 dl mjölk

salt och peppar

1 ask gröna bönor

10 g smör

Bind upp älghögreven med bindgarn.

Dela ned alla rotfrukter och löken.

Bryn allt i tryckkokarkastrullen med kryddor.

Tillsätt rödvin och vatten.

Koka under tryck minst 30 minuter.

Tag upp köttet och sila spadet till sås. Koka eventuellt ned tills det smakar bra. Runda av med en klick smör.

Skala potatisen och vitlöken.

Hacka löken och rosta i olivolja, tillsätt potatisen och vatten, koka mjukt.

Sila av vattnet och tillsätt grädde och mjölk.

Mosa och vispa upp med visp till en puré.

Koka upp vatten och smör. Lägg i de gröna bönorna, koka två minuter.

Skiva upp älghögreven och servera med purén och gröna bönor samt skysåsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!