Grillad hel havsabborre med vitlök, mandarin och persilja
Serveras med grillad kronärtskockssallad och vinägrett på granatäpple.
4 portioner
2 st hela havsabborrar alt hel gös, abborre, sik
1 st mandarin
1/2 vitlök
1 knippe persilja
1 dl kallpressad olivolja
Skär skalet av mandarinen, hacka över vitlöken grovt samt persiljan.
Vänd runt i 1/2 dl olivolja.
Fyll buken på fisken med blandningen.
Snitta lite i skinnet av fisken och gnid in i olivolja, salta och peppra ordentligt.
Grilla fisken i grillpanna alt grillen på medelvärme till en innertemp av ca 50 grader.
1 burk skalade hela kronärtskockor i marinad (ca 8 st)
1 påse mixsallad
1 st schalottenlök
alt valfri mer grönsak för att göra den matigare
Grilla kronärtskockan i grillpannan,
klyv ner den i mindre bitar och vänd upp med sallad och finhackad schalottenlök.
Granatäpplevinägrett
1 st granatäpple
1 knippe gräslök
skal av 1 st citron samt juice från 1/2 citronen
2 dl god kallpressad olivolja
salt och peppar
Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna i en bunke,
tillsätt övriga ingredienser och blanda.
Vänd ner lite i salladen så den blir dressad. Ringla resten över fisken.