I Simons panna: Laxrygg med löjromscrème

Simon Laiti svänger ihop en crème på Kalix löjrom med dillhalstrad lax och kokt mandelpotatis.

Foto:

I SIMONS PANNA2010-11-15 16:22

Kalix löjromscéme
50g Färsk Kalixlöjrom ( när det är säsong)
2 dl crème fraiche
½ rödlök
1 msk riven pepparrot
2 msk färsk hackad dill
Vispa crème fraiche hård i en bunke. Blanda övriga ingredienser smaka av med salt och peppar.

Lax
Bitar av lax ( ryggfilén)
Fiskkrydda (Hemmagastronomis) ( torkad dill, citronskal, safflor)
Stycka laxen så du får portionsbitar à 180 g
Panera i kryddblandningen
Salta och peppra
Bryn i stekpanna i olivolja på den panerade sidan och låt den ligga länge på en sida i stekpannan, var noga med värmen.

Koka tvättad mandelpotatis till.

Happy cooking!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!