– Man vill inte chansera, säger hon.
Det var Lenas man som först förde skönhetsoperationer på tal.
– Han pratade om att jag borde göra både det ena och det andra. Fast själv är han väl inte så jättevacker... Men jag tyckte också att det hängde litegrann, och halsen var ful. Det blir rynkigt och skrynkligt när man blir äldre, säger Lena.
Först var tanken att åka utomlands och göra ingreppen, men till slut gick hon ändå till en av Linköpings plastikkliniker. Där justerade hon övre ögonlocken och halsen. När hon väl började undersöka utbudet blev hon förvånad över tillgängligheten, och att det inte var dyrare. Men hon är ändå lite överraskad att det blev av.

Käns halvfjantigt
– För 30 år sen hade jag aldrig gjort det. Då hade jag tyckt att det bara var dumheter. Ungefär som min dotter säger i dag.
Lena vill absolut inte berätta öppet med bild eller sitt riktiga namn. Det är bara de allra närmaste som över huvud taget känner till hennes ingrepp.
– Jag tycker själv inte att det är något att vara stolt över. Det känns egentligen lite halvfjantigt att göra det. Man skulle kunna lägga pengarna på något roligare.
För vems skull gör du det då? För din man?
– I så fall tycker jag att han behöver en operation mer än jag. Men jag tyckte väl att han hade rätt i hur jag såg ut. Och så stora ingrepp var det inte heller.

Göra det bästa
Känner du att det finns en press att inte åldras?
– Nej, men man vill inte chansera. Det går ju ganska fort när man blir äldre. Det är väl fåfänga, även om man inte vill erkänna det. Och jag tycker nog att man ska göra det bästa av det man har fått.
En operation till har det blivit. Härom veckan tog Lena bort det så kallade ”gäddhänget” på armarna. Men sen är det stopp.
– Man ska aldrig säga aldrig, men jag tror inte att det blir mer nu.
Hur förklarar du bandaget för folk då?
– Äh, jag har ju blus över. Jag kan gömma det.

Lena heter egentligen något annat.