Vårlax med indisk kryddning
För 4 personer, 25 minuter + 2–3 timmar för yoghurten att rinna av
4 portionsbitar lax, minst 150 g styck
salt och svartpeppar
smör och rapsolja till stekning
Till tandooriyoghurten:
2 dl turkisk yoghurt (ca 10 % fetthalt)
1/2 msk tandoorikrydda
Att äta till:
basmatiris
körsbärstomater
persilja
varma grönsaker, exempelvis broccoli och grön sparris
citron
Gör så här:
1. Tryck ned ett kaffefilter i en sil. Sätt silen i en skål och häll i yoghurten. Ställ kallt ett par timmar, eller över natten, så yoghurten blir riktigt tjock innan den smaksätts med färdig tandoorikrydda.
2. Stek laxen i lika delar smör och rapsolja i stekpanna. Salta och peppra.
3. Lägg upp fisken på salladsbädd och toppa varje bit med en klick tandooriyoghurt. Servera med varma grönsaker och tomathalvor tillsammans med ris och citron.