Grillad klassiker

Café de Paris Àr i grund och botten ett kryddsmör. HÀr i en förenklad variant som smaksÀtter bÄde kött och smör.

Entrecote Café de Paris Àr en klassisk rÀtt.

Entrecote Café de Paris Àr en klassisk rÀtt.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-29 07:55

Entrecote Café de Paris

För 4 personer, 45 minuter

4 rejÀla skivor entrecote

Till kryddblandningen:

1 tsk vitpeppar

1 krm curry

1 tsk torkad dragon

1 tsk paprikapulver

2 vitlöksklyftor

1/2 tsk salt

100 g smör

Till skyn:

1 dl vatten

1 tsk konc. kalvfond

1 tsk majsstÀrkelse

Att Àta till:

ugnsrostade potatisklyftor

2–3 tomater

blandade blad

Gör sÄ hÀr:

1. Blanda vitpeppar, curry, dragon, paprikapulver och fint riven vitlök. Fördela kryddorna i tvÄ skÄlar med lika mycket i varje. En sats blandas med salt och smör och lÀggs svalt. Vill man kan smöret spritsas upp till smÄ toppar. Gnid in den andra kryddsatsen pÄ entrecoterna. LÄt köttet ligga i 15 minuter innan det grillas.

2. Blanda vatten, kalvfond och majsstÀrkelse i en kastrull. VÀrm under vispning tills skyn tjocknat nÄgot.

3. Grilla köttet över fin glöd, cirka tre minuter per sida. Köttet ska bara vÀndas en gÄng. Köttet kan saltas lÀtt efter vÀndning.

SÄ fort köttet kommer pÄ tallriken lÀgger du pÄ en smörklick som fÄr smÀlta och ge extra smak. Servera med rostade potatisklyftor, tomater och blandade blad.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!