Entrecote Café de Paris
För 4 personer, 45 minuter
4 rejÀla skivor entrecote
Till kryddblandningen:
1 tsk vitpeppar
1 krm curry
1 tsk torkad dragon
1 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
100 g smör
Till skyn:
1 dl vatten
1 tsk konc. kalvfond
1 tsk majsstÀrkelse
Att Àta till:
ugnsrostade potatisklyftor
2â3 tomater
blandade blad
Gör sÄ hÀr:
1. Blanda vitpeppar, curry, dragon, paprikapulver och fint riven vitlök. Fördela kryddorna i tvÄ skÄlar med lika mycket i varje. En sats blandas med salt och smör och lÀggs svalt. Vill man kan smöret spritsas upp till smÄ toppar. Gnid in den andra kryddsatsen pÄ entrecoterna. LÄt köttet ligga i 15 minuter innan det grillas.
2. Blanda vatten, kalvfond och majsstÀrkelse i en kastrull. VÀrm under vispning tills skyn tjocknat nÄgot.
3. Grilla köttet över fin glöd, cirka tre minuter per sida. Köttet ska bara vÀndas en gÄng. Köttet kan saltas lÀtt efter vÀndning.
SÄ fort köttet kommer pÄ tallriken lÀgger du pÄ en smörklick som fÄr smÀlta och ge extra smak. Servera med rostade potatisklyftor, tomater och blandade blad.