I slutet av maj i år skedde en rad inbrott i BMW-bilar i Linköping och Norrköping. Det inträffade fick polisen i Jönköping att misstänka att det bara var en tidsfråga innan liknande stölder skulle ske i Småland. I förra veckan skedde också stölder ur BMW-bilar i Habo, Nässjö och Tranås.

– Genom spaningsinsatser kunde vi lokalisera några misstänkta personer. De vägrade att stanna när vi försökte stoppa deras bil för kontroll men efter ett kort förföljande i Forserum kunde vi gripa två män i 25-åldern under torsdagskvällen, säger tillförordnad utredningschef Mikael Leidefors i en kommentar.

Polisen hittade delar från BMW-bilar i det fordon som männen färdades i. Ytterligare stöldgods – som airbags, navigeringssystem, rattar och instrumentpaneler – hittades på andra platser.

På måndagen häktades de bägge männen som på sannolika skäl misstänkta för stöld.

– I den fortsatta utredningen jobbar vi med att försöka knyta stöldgodset till fler liknande stölder i Jönköpingsområdet och i övriga landet. Därför vill vi gärna få in tips och iakttagelser från allmänheten, även eventuella foton eller filmer, säger Leidefors i en kommentar.

Polisen i Jönköping misstänker att de bägge häktade männen ingår i ett internationellt brottsnätverk som är specialiserat på BMW-stölder.