2004 gjorde Charlotte Josefsson slag i saken. Hon tog sparpengarna hon hade fått från mamma och pappa när hon fyllde 18 och bokade en tid hos doktor Hans Nettelblad.
– Jag hade verkligen inga bröst över huvud taget, och hade tjatat sen gymnasiet om att jag ville operera mig, berättar hon.

Charlotte Josefsson har många järn i elden, och de flesta har med kropp, hälsa och utseende att göra. Under artistnamnet ”Glitzy” har hon designat kläder och drivit klädbutik. Nu driver hon två solotek i Linköping och ligger bakom bloggportalen Shape Me Up, som huserar 3 500 bloggar om träning, hälsa och kost. Själv bloggar hon under rubriken ”Utseendet räknas”.

Valet föll på ögonen
Bröstoperationen var hennes första skönhetsingrepp. Då var hon 22 och hade funderat i flera år. Men som så många andra som tatuerar sig, piercar sig och gör skönhetsingrepp började hon genast fundera på vad hon skulle göra härnäst. Valet föll på ögonen.
– Jag ville få bort påsarna. Det hade jag också funderat på sen jag var ung.
Brösten och ögonen är de enda två kirurgiska ingrepp hon har gjort, hittills. Sedan dess har hon varit desto flitigare med olika injektionsbehandlingar. Oftast bara för att testa. Bland annat lät hon injicera fillers i kindbenen.
– Det blev inte så bra. Jag såg ut som en blåsfisk, typ, säger hon.

Artikelbild

Näsan, läpparna och hakan
Annat som fått sig en fillerkur är de så kallade nasolabialvecken vid sidan om näsan (”det blev snyggt och fint”) och läpparna (”det passade inte mig, jag har bra läppar sen innan”). Även hakan har hon fyllt.
– Jag har aldrig gillat min profil, men tänkt att det inte går att göra något åt det. Men det blev jättefint.

Fillers blir dyrt i längden, eftersom hon har hög förbränning och Restylanet går ur kroppen på ett par månader. Därför funderar hon på ett permanent hakimplantat.
Botoxen kommer hon dock aldrig att sluta med. Hon började med att ge sig på både den så kallade argrynkan och pannan, också bara för att testa. Nu får hon Botox-behandling var fjärde–femte månad.

En Botox- eller mindre fillerinjicering går på minst 3 000 kronor, men Charlotte Josefsson får en del rabatter tack vare att hon marknadsför företagen i sin blogg.

Orolig i början
Hon är noga med att gå till etablerade kirurger och sjuksköterskor.
– Det kan bli jävligt fel om man sätter sprutan snett. I dag kan ju vilken hudterapeut som helst spruta in Restylane, säger hon.

Artikelbild

Kändes det lika självklart med de här ingreppen redan från början?
– Nej. Jag var jätteorolig. Men jag hade jättemånga kompisar som hade opererat brösten, som kunde intyga att det inte var någon fara.

Läs mer i fredagens Corren