– Otroligt kul att komma tillbaka dit där allting började, inledde Peter Wettergren när han stigit upp på scenen efter att gamle kompisen Henric ”Hson” Wilén avslutat sin och Johan Kollbergs musikunderhållning.

Henric Wilén och Peter Wettergren har både spelat fotboll ihop och jobbat tillsammans på skolan i Ödeshög.

De har dessutom båda varit fritidspolitiker, en kort tid i kultur- och fritidsnämnden för bortåt 20 år sedan.

Artikelbild

| Genuin och enkel. Börje Lindholm (t h), har den uppfattningen om assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren (t v). De har jobbat ihop i Ödeshög.

– Om man vill påverka går det inte bara att sitta och gnälla och tycka saker, förklarade Peter inhoppet i nämnden och fick applåder för det.

Allsvenska IF Elfsborg i Borås erbjöd heltidsjobb som tränare, därför blev nämnduppdraget kortvarigt och varande inte ens en valperiod.

Uppdraget kanske ändå delvis kan förklara varför Peter nu kom att gästa ett öppet möte hos Socialdemokraterna.

En annan förklaring är att Börje Lindholm, sedan många år aktiv lokalpolitiker för S, har kontakt med Peter.

Artikelbild

| Mamma och pappa. Erik och Monica Wettergren fikade med Peter innan han äntrade scenen i Riddarsalen.

Det var Börje Lindholm som för 30 år sedan anställde tonåringen Peter som timanställd fritidsledare på fritidsgården.Börje var på den tiden friitds- och turistintendent.

– Han är så enkel och genuin, tycker Börje och tror att alla ödeshögsbor delar den uppfattningen.

Artikelbild

| Trubadurer. Henric "Hson" Willén (t h), gammal kompis till Peter Wettergren,och Johan Kollberg underhöll innan Peter äntrade scenen.

Peter Wettergren berättade öppenhjärtigt om sig själv och sa att han alltid lidit av prestationsångest. Han sa sig också vara dålig på att njuta av stunden och andra har tyckt att han haft en tendens att se allt i svart eller vitt.

I Riddarsalen var 120 stolar framsatta. De tomma var lätträknade. Bland åhörarna fanns både Peters föräldrar och hans två systrar, Susanne Wettergren och Carina Swärd.

Peter Wettergren var jämnårig (född 1968) och bästa kompis med Klas Ingesson. Peter anser att de hade enormt duktiga ledare inom Ödeshögs IK. Han nämnde särskilt Sven-Lennart Svensson.

– Du lärde mig hur viktigt och roligt det är med taktisk träning, framhöll Peter för en stolt pensionär bland publiken.

Han har under många varit assisterande tränare för storklubbar, senast i FC Köpenhamn innan Janne Andersson hörde av sig.

– Jag har inga ambitioner att stå längst fram, att synas och att vara mer i media. Jag mår bara illa av det. Jag vill vara på fotbollplanen och bedriva individuell träning. Jag tror jättemycket på relationer och att lära känna människan bakom spelaren och att bry sig om människan.