– Jag kan ångra det ibland, att jag hoppade av skolan. Men det gick bara inte att fortsätta att plugga. Jag skolkade, rökte, fick IG i många ämnen, säger Jimmy.

Det är lunchtid på Sandelius Konditori och fullt med folk denna snöiga lördag. Jimmy tar en snus, skrattar och säger att han inte direkt var lärarnas drömpojke.

– Vissa kompisar kunde ju läsa engelskglosor en enda gång och så förstod de dem. Det hjälpte inte om jag så läste glosorna hundra gånger. De ville inte fastna och jag gav upp.

Artikelbild

Han berättar att han körde kampsport ett tag, tränade karate flera gånger i veckan, var till och med i VM i Portugal. Där och då ångrade han att han inte hade pluggat glosor eftersom han knappt förstod engelska och bara kunde prata med andra svenskar.

Jimmys föräldrar blev inte jätteglada över beslutet att hoppa av skolan. Men de förstod. Som barn hade Jimmy ofta sett på när hans pappa meckade med bilar och motorcyklar. Pappan ordnade en praktikplats, som senare ledde till jobb, på ett företag där Jimmy svetsade och byggde oljekylare till skogs- och grävmaskiner. Jobbet gick, till skillnad från skolan, lätt. Lönen var låg, men Jimmy njöt ändå av att ha en lön och av att ha betydligt mer pengar än sina jämnåriga kompisar.

Men då Jimmy har astma blev det tillslut för jobbigt att dagligen andas in svetsröken. Så efter tre år på industrin sa Jimmy upp sig. Han fick jobb i Valdemarsvik, där han trivdes och stannade i flera år. Under de åren drömde han om att starta eget. Det verkade vara en sådan skön känsla att skapa något eget.

För två år sedan, under sin pappaledighet, startade Jimmy eget. Han har fått mycket hjälp med det praktiska som hör företag till, som pappersarbete och bokslut, av sin svärfar som är snickare.

Artikelbild

– Utan min svärfar hade jag inte kommit så långt. Jag har hjälpt honom lite nu under vintern, för att få upp antal jobbtimmar. Det är inte högsäsong för min del eftersom man ju inte klipper gräs på vintern.

Att starta eget har gått över förväntan. Jimmy fick snabbt egna kunder. Nu har han köpt en lokal som ska renoveras i mars och stå klar under våren. Lokalen ligger precis utanför klädhuset i Falerum, i gamla Falerums bil & mek.

Artikelbild

– Framöver skulle jag skulle gärna vilja anställa någon som har bra koll på bilfronten. Många saknar det i Falerum eftersom gamla Falerums bil & meks ägare gick i pension.