– Det går inte att tömma några asylboenden alls. Det finns ingenstans Migrationsverket kan flytta dessa människor, säger han apropå det överklagande som ett Norrköpingsföretag gjort mot Migrationsverkets upphandling av tillfälliga boenden.Uppgifter i media under fredagen gjorde gällande att Migrationsverket under torsdagen påbörjat en tömning av Stallet.

– Helt fel. Det är ett fåtal familjer med barn som fått flytta till lägenheter, hävdar Bert Karlsson.

Samma besked ger en anställd på Hotell Stallet under fredagens frukostservering på hotellet.

Artikelbild

| Stallet Åtvidaberg

– Det bor fortfarande 150 personer här. De som har flyttat har gjort det av andra anledningar, säger han.

Enligt Bert Karlsson har Norrköpingsföretagets överklagan av upphandlingen inte specifikt med Jokarjo AB att göra. Överklagandet ska gälla samtliga tillfälliga boenden.

Han driver idag 14 anläggningar och öppnade så sent om under torsdagen ett nytt i ett sjukhus i Simrishamn. Ytterligare ett tiotal kommer öppnas inom ett par månader.

Tekniska detaljer i upphandlingen och stark press på Migrationsverket kan ha lett till oklarheter som landade i ett överklagande, menar Bert Karlsson.

– Jag förstår den som överklagat, men egentligen spelar det ingen roll. Alla som lämnat anbud kommer få tilldelning, eftersom alla platser behövs, uppger han.

Därmed menar Bert Karlsson att överklagandet inte har någon betydelse i praktiken. Stallet ska inte tömmas.

Han berättar vidare att det kan finnas en lösning i konflikten med ÅFF. Både Jokarjo och ÅFF, har som Corren tidigare berättat tecknat hyresavtal med fastighetsägaren Roomzzz Fastighets AB.

– Vi håller på att titta på en förlikning. Det finns olika lösningar.

Kan du säga något om dem?

– Nej, inte förrän det är klart. Bert Karlsson håller fast vid att Jokarjo AB har bättre rätt till hotellet.

– Även om vi tror att vi skulle vinna i rätten, så vill vi göra upp med ÅFF. Vi vill inte hålla på att bråka.