Det nya kapellet ligger vid Fimongatan, i närheten av Kisa kyrka och kyrkogården. I fredags öppnades entrén för ”öppet hus”, vilket lockade en hel del intresserade besökare. ”Jättefint” var den kommentar som hördes mest.

– Här är verkligen fint och samtidigt vördnadsfullt. Byggnaden sticker ut med sin runda form. Det är en lite rolig byggstil som inte är så vanlig, säger kisaparet Lisbeth och Jan-Olov Ekberg efter att ha tittat runt i lokalen.

Kapellet har bekostats av Kinda pastorat som huvudman för begravningsverksamheten. Det är inte riktigt klart vad slutnotan landar på, men runt nio miljoner kronor.

Artikelbild

| Inbjudande. Fastighets- och kyrkogårdschefen Per Johansson hälsar intresserade besökare välkomna till det nya kapellet som sticker ut med sin runda form.

– Det är en del kvar att fixa med ljud, ljus och data och likaså den yttre miljön, säger Per Johansson.

Vad kapellet ska heta är ännu en öppen fråga. En del namnförslag har kommit in via pastoratets hemsida.

– Kapellet är i första hand till för ceremonier i samband med begravningar. För alla religioner. Här finns inga religiösa symboler som det gör i en kyrka.

Lokalen är därmed anpassad för borgerliga begravningar. Per Johansson förklarar att begravningsavgiften betalas av alla och att det är krav på att det ska finnas en lokal för dem som inte är medlem i kyrkan.

– Även de som är medlemmar i svenska kyrkan, men vill ha en begravningsceremoni i en mindre lokal än kyrkan, är välkomna hit. Här finns även pentry och kök och möjlighet att sitta ned för en minnesstund med kaffe och smörgåstårta.