Han vill bygga padelhall i Kinda - "Ett bra komplement"

Fastighetsägaren Magnus Lidén är just nu på jakt efter att köpa ny mark i Kinda kommun. Hans mål är att bygga en padelhall - eller möjligtvis två till antalet.

"Jag är absolut intresserad av att bygga en padelhall i Kinda", meddelar fastighetsägaren Magnus Lidén.

"Jag är absolut intresserad av att bygga en padelhall i Kinda", meddelar fastighetsägaren Magnus Lidén.

Foto: Maxim Thore/Dennis Petersson/bildmontage

Kinda kommun2020-08-26 14:00

– Finns det passande mark är jag absolut intresserad av att bygga. För det första är det en folkstorm efter att få spela padel. Alla kan göra det, ung som gammal, och jag anser att det skulle vara ett bra komplement till allt annat som finns i Kinda, konstaterar Rimforsabon.

I ett första steg i sökandet efter lämpliga markområden har han annonserat sitt intresse via sociala medier. Om det faller sig väl ut har han planer på att bygga två hallar - en i Kisa och en i Rimforsa. Förslagsvis med två banor i varje hall.

– Det ska vara gångavstånd från samhället och optimalt vore att bygga i närheten av Hackelhallen och Kisa IP. Tanken är att jag skulle kunna arrendera ut anläggningen till en förening som ansvarar för driften.

undefined
Enligt Lidén vore Hackelområdet i Rimforsa ett perfekt område för en padelhall.

Är det lönsamt att bygga i Kinda?

– Det vet jag inte, men allt handlar inte om att tjäna pengar. Visst håller jag på att förbereda för nya villatomter i Rimforsa och en padelhall skulle kanske kunna bidra till en liten dragningskraft att bygga hus där.

Hur stor ekonomisk satsning är det?

– Ingen aning. Jag har vänner som bygger i och utanför Linköping och får jag väl tag på bra mark gör jag det säkert också.

Kindas samhällsbyggnadschef Karolina Hedlund svarar så här om planerna:

– Jag är för all typ av fysisk aktivitet bara det sker och hanteras på rätt sätt. Lämpligast är att han kontaktar berörd markförvaltare eller vår mark- och exploateringsingenjör med sin förfrågan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!