Den har knappt funnits i ett år, men är redan en populär mötesplats. Caféhörnan, med sina stolar och bord och kaffemaskin, kom till i samband med öppningen av Frendos nya butik i november 2017.

– Mackbranschen har utvecklats från ett litet hörn med olja till att det nu ska vara café, mat och spel - en fullservicebutik, sade ställföreträdande ansvarig på Frendo i Kisa, Christian Pihl, på invigningen.

Förhoppningen var att caféhörnan skulle bli en samlingsplats.

Artikelbild

| I Frendos förra lokal var det för trångt för kunderna att stanna för en kopp kaffe med bulle, en glass eller en korv. Men nu sitter många kvar.

Och så blev det.

– Det får vi lov att säga, att det blev väldigt lyckat. Det är fantastiskt kul att när man satsar på en liten ort, säger ägaren Andreas Holm.

I tidigare lokalen var det för trångt för kunderna att stanna en stund, för en kopp kaffe med bulle, en glass eller en korv.

– Men nu kan man ju stanna och prata lite och sitta ner. Det där hörnet är välbesökt, säger han.

Artikelbild

Han upplever att det sitter folk i caféhörnan från tidig morgon till sen kväll.

– Vi har öppet mellan 6 och 22 vardagar, och helgerna 8 till 22, så det är folk till stängning. När vi släcker så får de gå ut liksom, säger han.

Artikelbild

Klientelet är alla möjliga.

– Det är blandat, men i grund och botten stamkunder. Jag upplever att en del pensionärer tar sig en utflykt och sätter sig länge, säger Andreas Holm.

Sedan öppningen av nya butiken har de haft i snitt 100 fler kunder per dag.

– Det är fantastiskt att vi kan öka så mycket. Det är ändå Kisa vi pratar om!