– Det är en förlust för kommunen, men stabiliteten i kommunens chefsled gör att det både finns framtidstro och en trygghet i att arbetet kommer att fortsätta på den inslagna vägen, säger kommunstyrelsens ordförande Sven-Inge Karlsson (C).

Marie Hillman, tillträdde tjänsten som kommunchef i Ydre den 1 februari 2018.

– Stabiliteten i chefsleden gör att vi inte kommer att tappa fart i utvecklingsarbetet. En ny rekrytering är påbörjad med målet att kunna ta ett beslut i kommunstyrelsen den 14 oktober, säger Sven-Inge Karlsson.

Under tiden rekryteringen pågår kommer Charlotte Gremar Engdahl, barn- och utbildningschef i Ydre, arbeta som tillförordnad kommunchef. Hon ingår som barn- och utbildningschef i kommunledningsgruppen som bland annat arbetar med kommunens utvecklingsarbete.

– Charlotte har lång erfarenhet av ledningsarbete och att arbeta i en politiskt styrd organisation, vi tror därför att Charlotte blir en utmärkt tillförordnad kommunchef, säger Sven-Inge Karlsson.

– Ydre är en fantastisk kommun att jobba i men när möjligheten att bli kommunchef i Askersund dök upp kände jag att jag inte kunde missa det tillfället trots att tiden i Ydre inte blev så lång. Ydre kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat då jag framförallt sommartid tillbringar mycket av min fritid i vårt sommarhus på Asby udde, så Ydre kommer fortsatt vara en viktig del av mitt liv, säger Marie Hillman som gör sin sista arbetsdag den 18 augusti.