Välkommen gröna, granna, sköna, sanna sommar. Efter att ha tagit examen som musikalartist på Kulturama i Stockholm njuter Lovisa Monell av ett par lediga veckor på hemorten.

– Men jag tänkte att jag nog skulle bli uttråkad i sommar så jag måste ha ett projekt, och jag ville göra det i Horn för jag kommer härifrån och det är roligt när det händer grejer här, säger Lovisa Monell.

Därför har hon arrangerat en minneskonsert för att hylla Barbro "Lill-Babs" Svensson.

– Lill-Babs är en stor förebild för mig. Det blev Horns kyrka för att det är en jättefin lokal som har väldigt bra ljud, säger hon.

Under utbildningen i Stockholm har Lovisa Monell lärt känna sångerskan och pianisten Hanna Lönnroos, som flyttat till Sverige från Borgå i Finland. Tillsammans ska de hylla Lill-Babs med sina favoritlåtar från artistens långa karriär.

– Vi kände inte varandra från början, men nu är vi jättebra kompisar! Jag tycker om att lära känna nya människor, och vi har klickat väldigt bra, säger Lovisa Monell om Hanna Lönnroos.

Inför onsdagens konsert är vännerna lite pirriga.

– Jag är jättenervös att det inte kommer folk, säger Lovisa Monell som hoppas att Hornsborna precis som hon ser tjusningen med en musikalisk tidsresa, en sommarkväll i kyrkan.

– Jag blir lite varm i hjärtat av tanken.

Lovisa Monells favoritlåt med Lill-Babs är "Därför är jag en vagabond".

– Vi gör också en version av en låt som hon gjorde i "Så mycket bättre" som är jättebra, den heter "Hälsingland" och har skrivits av Tomas Andersson Wij, säger hon.

Och slutligen, är ni tuffa brudar i lyxförpackning?

– Absolut, vi är väldigt tuffa brudar! Både jag och Hanna, men snälla. Jag tror att båda vi två är vår generation, 90-talsgenerationen. Vi står upp för kvinnlighet och att vi kan själva - vi behöver ingen annan för att klara oss.