– Jag fyllde 64 i mars och hade nog tänkt jobba ett år till, men jag valde att kliva av i somras. Jag var trött på jobbet som arbetsmarknadssamordnare på Arbetsmarknads- och integrationsenheten (AMI). Det fanns ingen plan för det fortsatta arbetet, säger Claes-Göran Blixt.

Claes-Göran "Frida" Blixt är en välkänd Kisa-profil. Han lagt ner många timmar som både fotbollsspelare och fotbollstränare i flera klubbar och han var Kisa BK:s general för loppmarknaden under flera år. Hans yrkesbana började i byggsvängen.

– 1972 blev jag arbetslös och efter det följdes flera arbetsmarknadsåtgärder. 1976 var jag med och startade upp Kisas första fritidsgård som låg på Karleby-området.

Artikelbild

| Det är de mänskliga vinsterna som räknas menar Claes-Göran Blixt

År 1977 började Claes-Göran Blixt på Vimmerby folkhögskola och utbildade sig till fritidsledare under två år.

– Efter utbildningen fick jag vikariat först inom omsorgen och sedan inom skolans värld, säger Claes-Göran Blixt.

Claes-Görans bana inom Kinda kommun tog fart och han anställdes inom socialförvaltningen som fältsekreterare.

– Jag är den enda fältsekreteraren som Kinda kommun har haft. Jag jobbade var tredje helg och var ute på fältet för att fånga upp de som var på glid.

Claes-Göran Blixt var med och startade upp KUB (Kindas ungdomar och barn), ett projekt för att fånga upp ungdomar och barn som for illa och ge dem den hjälp de behövde.

Hösten 2010 var Claes-Göran Blixt med och starta upp ett nytt projekt, Orangeriet som senare blev Komhall Kinda. Projektet vände sig till de som står långt från arbetsmarknaden.

– Det här höll på till mitten av 2014 då kommunens startade upp en Arbetsmarknads- och Integrationsenhet. Och med det följde en flyttkarusell en handfull gånger. I dag är man i före detta Folkets hus där arbetsmarknadsenheten ligger i dag. Vi flyttades även över från kommunstyrelsen till barn- och utbildningsnämnden, numera bildningsnämnden, säger Claes-Göran Blixt.

Claes-Göran Blixt menar att det inte längre finns några planer om det fortsatta arbetet inom AMI.

– Det här gjorde att jag bestämde mig för att sluta i somras. Det finns ingen långsiktig plan. För mig har det varit de mänskliga vinsterna som har räknats och jag är oerhört tacksam för alla människor jag mött och alla företagare som ställt upp med praktikplatser, avslutar Claes-Göran Blixt.