– Väldigt många av de boende här har levt sina liv i kyrkan, gått på gudstjänster, vigts och döpt sina barn. Det är viktigt att vi inte släpper de äldre som inte längre orkar ta sig till kyrkan, menar prästen Jenny Ahlén.

Tillsammans med kantorn Roland Sundin genomförde hon mässan som inledde påskhelgen. En av de många boende som deltog var Iris Gustafsson, och för henne är torsdagsmässorna viktiga.

– Jag är så van vid att gå på gudstjänster så därför vill jag gärna göra det. På vintern kan jag gå invändigt, då slipper jag att gå ut, och det är jättebra, berättar hon och undersköterskan Anki Johansson fortsätter:

Artikelbild

| "På vintern slipper jag att gå ut, och det är jättebra", säger Iris Gustafsson, en av de boende på Stångågården.

– Det är jättesvårt för oss att ta de boende till kyrkan, det går bara inte, så det är viktigt att kyrkan kommer hit istället. Våra äldre uppskattar det verkligen.

Är det här ett extra viktigt initiativ under påsken?

– Egentligen inte, men påsken är ju en stor högtid för oss och det är viktigt att de äldre får sin skärtorsdagsmässa. Även långfredagen är en dag där jag ibland träffar människor som jag aldrig ser annars. Det verkar som att långfredagen har nått djupt in i bröstet hos många, förklarar prästen Jenny Ahlén.

För Iris Gustafsson räcker det dock inte med skärtorsdagsmässa, utan hon planerar att, under helgen, göra ett besök vid Horns kyrka.

Artikelbild

| Tillsammans med prästen Jenny Ahlén genomförde kantorn Roland Sundin skärtorsdagsmässan som inledde påskhelgen.

– Vid påsk måste jag bara gå till kyrkan, jag tänker framförallt på påskdagen, och då har jag alltid snälla vänner till hjälp som tar med mig, berättar hon.