Runt om i Kisa har det under en period skett flera fall av förstörelse. Anmälningarna handlar om sönderslagna växthus, busskurer nerklottrade fastigheter med mera. Flera invånare har reagerat på skadegörelsen. Detta har lett till flera polisanmälningar och några misstänkta ska ha tagits in till polisförhör.

Men problemen med skadegörelsen runt om i Kinda fortsätter och nya polisanmälningar har gjorts, bland annat om skadegörelse vid det nya badet vid Värgårdsudde.

– Ja det stämmer. Jag var nyligen hos polisen och gjorde en anmälan om skadegörelse, klotter och olovlig mopedkörning, berättar fritidshandläggare Mats Hansson för vår tidning.

Artikelbild

| Någon ska ha kört på de uppgrusade promenadstigarna runt Värgårdsudde.

Han säger att antalet skadegörelser har varit som en följetång.

– Jag blir så less på den helt meningslösa skadegörelsen. Vi har nu haft en följetång av detta och vi hade en positiv förväntan på det samhällsnära badet. Men denna lilla klick av motståndare ska inte få förstöra detta. Vi ger aldrig upp utan kommer att rätta till varenda sak så fort som möjligt.

– Vidare gäller det att anmäla och rapportera allt man ser. Detta är också något som jag vädjar allmänheten om att ha öron och ögon öppna i hela samhället och rapportera det ni ser. På Värgårdsudde har vi daglig tillsyn och dessa personer rapporterar till oss hela tiden, menar Mats Hansson.

Den senaste skadegörelsen har handlat om sönderslagna fönster och klotter, bland annat.

– Det som vi sett nu och det som ingår i polisanmälan är ett sönderslaget fönster, söndervridet dörrstopp samt allmänt klotter på den tillfälliga toan som finns på udden. Klottret upprepas även på stenar, papperskorgar med mera. Polisen kommer nu ha extra koll i Kisa, menar Mats Hansson.

– Detta är en sån onödig kostnad för skattebetalarna. Det hade varit mycket bättre om dessa pengar gått till något positivt i kommunen istället, säger en annan invånare om de sprayade ytorna.

Tidningen har sökt förundersökningsledarna för dessa ärenden i Kisa och får bekräftat att de har tagit emot flera polisanmälningar om skadegörelse och klotter från Kisa. Bland annat den om skadegörelsen på Värgårdsudde. Men ärendet lades ner på grund av att det skulle vara svårt att finna de skyldiga till detta.

morgan.karlsson@vtkp.se