Kindas sjösystem är känt för sin vackra natur och sina orörda stränder. Classic Speed Events bjöd därför återigen in till Classic Poker Run under söndagen. Via fyra card-stop, strategiskt placerade runt om i sjöarna Ämmern och Åsunden bjöds deltagarna på en svårslagen åk- och naturupplevelse.

Det hela startade vid Åsundabadet i Rimforsa där båtarna drog iväg mot Schedevi kanal och vidare till Opphems hamn där dagens första spelkort väntade. Resan fortsatte sedan förbi Hovby brygga och via Råsö Bro mot Björkfors och resans andra spelkortet. Även Hycklinge besöktes innan det var dags för ett uppehåll i Horn, där besökarna kunde komma båtarna och dess besättningar lite närmare. Dagens sista spelkort mottogs vid målgången i Rimforsa där de även avnjöt en gemensam lunch innan dagen avslutas med det traditionella pokerspelet med den hopsamlade handen.Ämmern och

– Som en säkerhetsaspekt så ställde vi in lördagens arrangemang "Fri Fart" på grund av att vår tidigare arena är stängd. Detta resulterade i att vi tappade några långväga deltagare, fast åtta båtar startade i Rimforsa och sex av dem kom i mål. Tidigare har vi haft med några nationella inslag av de tävlande, i år så var de som kört längst från Sölvesborg. Det var för övrigt de som sedan vann pokerspelet, berättar Anders Vaerneus, en av eldsjälarna bakom arrangemanget.

Artikelbild

| Det var full fart mellan de olika platserna där nästa spelkort väntade.

Kindas natur, sjöar och kanaler är något som fascinerar de tävlande och nu satsar vi järnet inför nästa års event och räknar då med att komma tillbaka ännu starkare och med en fungerande "Fri Fart", avslutar Anders Vaerneus.