Göran Nilsson i Kisa fyllde 65 år i augusti och gick då i pension efter ett långt yrkesliv, bland annat drygt 26 år som vaktmästare på Folkets hus i Kisa och ett par år som budbilschaufför hos Lindhem i Kinda. Under många år har han haft ett stort intresse för loppisar.

– Intresset började för ett 15-tal år sedan när jag åkte till Rycklösa utanför Linköping. Där hade de auktioner och det hade de även i Folkets hus i Kisa. Då var jag med och visade upp det som auktionerades ut och köpte själv flera fyndlådor, säger Göran Nilsson.

Under många år hade Sven Ljungqvist auktioner i Kisa och Horn och då var Göran Nilsson även med där.

Artikelbild

| Tomtar i mängder är till salu från och med i morgon när Göran Nilsson har öppet sin loppis

– Ja, men det är nog 20 år sedan. Det var välbesökta auktioner som gick på lördagar.

Det har genom åren blivit en hel del loppisfynd för Göran.

– Ja, så är det. Jag har hundratals banankartonger fulla med allt möjligt och hyr ett förråd. Jag har inte rum med det hemma.

På sommaren finns Göran på plats på loppisar i bland annat Ydrefors och Målilla och Levande torg i Kisa. Här säljer han sina alster och en hel del inköp blir det också.

För två år sedan var Göran Nilsson på en auktion i Vena.

– Här köpte jag kartongvis med jultomtar och andra julgrejer. Nu har jag fått låna en lokal mitt emot värdshuset i Kisa. I morgon har jag öppet och kommer så att ha varje lördag fram till jul, säger Göran Nilsson.