– Om allt går som det ska planerar jag att stanna här resten av livet. Jag älskar Sverige, jag älskar att vara här varje dag och jag älskar det här jobbet. Jag vill definitivt bygga mig ett liv här, berättar den 36-åriga campingägaren när vi besöker honom vid anläggningen strax intill sjön Övre Föllingen.

Under de senaste åren har campingverksamheten väster om Kisa överskuggats av en infekterad badplatstvist. Det hela började med att de förra ägarna efter påstodd vandalisering, inrättade en entréavgift samtidigt som de, genom en bom- och staketanordning, förhindrade allmänheten från att beträda campingområdet. Turerna som följde var många, bland annat slog det svenska rättssystemet fast att allemansrätten gäller vid badet. Nu, när Gooitzen Elzinga har tagit över rodret vid campingen, är han fast besluten om att lämna konflikten till det förflutna.

– Det är en komplicerad fråga och det har varit den största utmaningen för mig hittills. Givetvis går det inte att förbjuda människor från att bada här, det har jag respekt för, men jag tycker att det är rimligt att be om en liten avgift för faciliteter så som parkeringsplatser, bryggor och toaletter. Många av mina campinggäster söker sig också hit för lugn och ro så det gäller att hitta rätt balans, menar Gooitzen Elzinga och fortsätter:

Artikelbild

| Gooitzen Elzinga lever sin dröm som ny ägare av Pinnarp camping. "Jag älskar att vara här", säger han.

– Jag hoppas att allmänheten visar respekt mot mig och campingplatsen. Vill man bada här och använda områdets faciliteter så är det bara att komma upp till receptionen och prata med mig så hittar vi en lösning.

När han valde att ta över campingen bytte Gooitzen Elzinga Nederländerna mot Sverige och staden mot landet. Nu bor han i ett hus, strax utanför Horn, och från början var tanken att han skulle driva campingen med sin flickvän, men så blev inte fallet.

– Hon trivdes inte riktigt här och började att känna sig olycklig, så hon flyttade tillbaka men jag valde att stanna. Nu när jag är här vill jag fullfölja min dröm.

Potentialen vid campingen är stor menar Gooitzen Elzinga som har flera planer på att utveckla anläggningen.

Artikelbild

| Just nu har campingägaren ett 20-tal gäster. Under sommarsäsongen räknar han med hundratals varje dag.

– Först och främst vill jag förbättra möjligheten för gäster att komma på vintern. Utöver det vill jag utveckla restaurangen och utöka aktiviteterna genom att starta olika typer av guidade turer, på cykel eller med kanot. Jag vill få ut mina gäster i den vackra naturen, avslutar campingägaren.