– Det känns både pirrigt och positivt nervöst att bli kommunens samhällsbyggnadschef, sa Bita Almasian i går när hon presenterades av kommunchef Rosie-Marie Fors och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Björn Hoflund (M).

Bita Almasian jobbar nu som byggchef på HSB Östergötland och har bott i länet och Linköping sedan 2004. Ett tiotal sökte jobbet och två blev kvar efter gallring.

– Vi hade två mycket bra kandidater att välja på men valet föll på Bita då hon med sin erfarenhet stämde in på de ambitioner vi har på utveckling och tillväxt i hela Kinda, säger Björn Hoflund.

– Först och främst kommer jag att lära känna förvaltningen och kommunen. Jag har varit en hel del i Rimforsa och naturen runt om där och en del i Kisa. Men jag har aldrig varit i Horn, så att det blir att resa runt i kommunen i höst och lära känna hela Kinda, säger Bita Almasian och fortsätter:

– Jag trivs väldigt bra i serviceyrket och viktigt för mig är att ha både nöjda medborgare och medarbetare.

Tillförordnade samhällsbyggnadschefen Tommy Johansson kommer att vara kvar under hösten och vara Bita behjälplig.

– Jag ser fram emot att utveckla Kinda mer och bidra till att utveckla kommunen utifrån dess fina förutsättningar, säger Bita Almasian.