– På måndagen hade eleverna i årskurs nio dagsverken och på tisdagen var årskurs sju och åttas dag för sina dagsverken. De fick jobba hemma eller på något företag och fick viss ersättning för det, säger lärare Jonny Sjöström som tillsammans med kollegorna Katarina Kindesjö, Elisabeth Kruger, Annika Rydqvist, Emelie Sidenholm, Karin Stridell, Anna Helander och Helena Liegnell planerat dagarna.

På tisdagskvällen förvandlades Vårgårdsskolans skolgård till en stor marknadsplats med en rad olika aktiviteter och försäljningar, där samtliga pengar går till Mount Helgonföreningen och Gustafs barnhem i Kimilili i Kenya.

Sixten Borén tog en tur med åsnan Agar som leddes av Gustaf Björklund. Ludvig Strömberg och Alfred Björklund fick stå ut med att få blöta svampar kastade på sig och bland annat Wilhelm Vidbäck.

Artikelbild

| Glada lärare Elisabeth Kruger och Jonny Sjöström

Poppade för fullt gjorde William Lundberg och Abdalwadood Ezzalden:

– Vi har fullt upp. Popcorn är alltid populärt, sa de båda.

Chockladhjulet snurrade hela tiden och de som såg till att ruljangsen gick bra var Ebba Lindhout, Tyra Lindström och Edith Djerf.

Ida Åkerbjörn, Amanda Markusson och Amanda Storm snurrade sockervadd så gott det gick.

Artikelbild

| Axel Borén tog en tur på åsnan Agar. Med på turen var även mamma Diana och Gustaf Björklund

Skolans musikklasser bjöd på underhållning med sång och musik under ledning av musiklärarna Charlotte Melcher Nordin och Petter Lander.

– Det var en väldigt trevlig kväll och båda dagarna tillsammans inbringade 48 000 kronor till barnhemmet, säger Jonny Sjöström.