– Så här i efterhand är jag tacksam att jag lever, det var ganska nära att jag inte klarade mig. Trots allt går det sakta men säkert framåt, jag har precis börjat att gå lite smått, så jag hoppas vara tillbaka efter sommaren, berättar kommunfullmäktiges andre vice ordförande som fram till och med augustisammanträdet ersätts av sin partikollega Mona Damm (M).

När vi når Göran Lindgren via telefon har det gått lite mer än en månad sedan den allvarliga olyckan. Det var på hans egen skogsfastighet i Horn, när han arbetade med att åtgärda vindfällor, som någonting gick snett. En av vindfällorna låg dumt till och trots att han hade hjälp av en skogsmaskin hände det som inte får hända. När han skulle såga av tallen, som låg på hög höjd, hände först ingenting. Därefter, när han skulle gå under till andra sidan, fick han den plötsligt över sig och trycktes till marken.

– Det var en rejäl smäll men jag var klar i huvudet hela tiden, jag kommer ihåg allting från den dagen. Jag kommer bland annat ihåg att jag fick guida ambulansförarna för att de skulle hitta rätt, berättar Kindapolitikern och fortsätter:

Artikelbild

| Det var under arbetet med vindfällor som olyckan var framme. Lindgren fick en stam över sig och som tur är hade han hjälpt med sig som kunde lyfta undan den.

– Resultatet blev bland annat att jag fick elva revbensskador, den högra skuldran krossad och den översta kotan i ryggen knäckt. Jag har aldrig legat på sjukhus förr, men det i sig var en fantastisk upplevelse. Jag fick en otrolig vård på US i Linköping.