– Det blir ett tillfälle för folk att upptäcka både nya platser och musik som de kanske inte har hört tidigare, säger Staffan Mårtensson, klarinettist och konstnärlig ledare för Östergötlands musikdagar.

Östergötlands musikdagar pågår över hela länet under en veckas tid. Sedan 1994 har konceptet pågått årligen och från början spelades enbart klassisk kammarmusik. Genom åren har däremot begreppet vidgats och numera består musikdagarna även av jazz, blues, folkmusik, körsång och mycket annat.

Kindaborna får möjlighet att gå på konsert inom kommunen vid två tillfällen.

Artikelbild

| Staffan Mårtensson är konstnärlig ledare för Östergötlands musikdagar som arrangeras från och med lördag.

Crusellkvintetten spelar i Hägerstad nya kyrka under tisdagskvällen och då bjuds det på musik av bland andra Joseph Haydn och Lars-Erik Larsson. Crusellkvintetten spelar blåsinstrument såsom oboe, valthorn och tvärflöjt bland annat.

– Tillsammans skapar de en härlig musik som jag tror att många kommer att uppskatta, säger Staffan Mårtensson.

Det andra konserttillfället arrangeras ute på Valö festplats. Det är under torsdagskvällen som Claes Janson och Östgötabandet tillsammans intar scenen för att spela jazz.

Inom jazzkretsar är Claes Janson något av en legend och har varit verksam som sångare och gitarrist sedan 1960-talet. På Valö har han uppträtt i samband med tidigare års musikdagar.

Artikelbild

| Claes Janson är ansedd som en av de främsta svenska musikerna inom jazzen just nu.

– Han är en av de främsta inom jazzen i dag, så både han och Östgötabandet tror jag kommer göra ett bra framträdande, säger Staffan Mårtensson.