Sedan 1970 har Hycklinge JUF arrangerat loppmarknader och auktioner, så även i år.

Då besökarna svängde av mot Höganlid under onsdagen såg de parkerade bilar så långt ögat kunde nå. En av parkeringsvakterna berättar att "redan klockan 13:15 så var det säkert ett tiotal bilar på plats". Detta är verkligen något som årligen lockar många potentiella kunder.

Klockan 15:00 skulle bandet klippas till salen där borden var överfulla av alla tänkbara varor som ingick i loppisen. Köerna byggdes på allt mer på både framsidan och baksidan av huset, och på utsatt tid så strömmade folket in och salen var snabbt fylld. Även utanför byggnaden stod det medlemmar och sålde böcker, skivor, tavlor med mera. På gräsområdet intill fanns de saker som skulle vara med på auktionen lite senare på eftermiddagen. Här hittade besökarna en hel del möbler, speglar, värdeskåp, fiskeutrustning, motionscykel med mera.

Artikelbild

| Det var många väldukade bord inför loppmarknaden.

– Det vi upplever idag är ett långlivat engångsprojekt. Det arrangerades en auktion här 1970 och det är den som sedan har utvecklats till det vi ser idag, berättar Hycklinge JUF's ordförande Janne Johnsson.

– Inför loppmarknaden och auktionen tigger vi till oss sådant som inte används i hemmen längre. Sedan gäller det för oss att rationalisera med transporter och lagring så att det fungerar bra. Under denna dag är vi mellan 40–45 funktionärer som gör detta möjligt. De flesta är medlemmar som villigt hjälper till. Dagen är numera en djupt rotad tradition och begivenhet i Hycklinge, fortsätter Johnsson.

– För organisationen är detta en bra inkomstkälla, vilket behövs för att bland annat sköta om och driva det här stora huset. Föreningen fyller förresten 100 år i år. Den 18 augusti 1918 bildades Hycklinge JUF. Detta kommer firas stort framöver, fast det får vi återkomma till lite närmare.

– Lokalt tillhör vi även en bygdegårdsorganisation, då Höganlid verkligen fyller sin funktion även där. Det är viktigt att dessa samlingspunkter får leva vidare. Runt om på tomten finns flera stugor, loftbodar och smedjor som flyttats hit från skogsbygderna runt om. Det sista tillskottet är den gamla kiosken från "Brudtallen" som kördes hit för två år sedan. Den får fylla sitt syfte även denna dag, avslutar Janne Johnsson.

Artikelbild

| Runt loklaen var det det en jämn ström av besökare som tog del av allt som hände.

Funktionärerna fick verkligen ligga i under den tid som loppisen pågick. Sedan fick man ladda om inför auktionen där Peter Pettersson var auktionsutropare.