– Min klient har i förhör som har hållits tillsammans med polisen och mig erkänt att det var han som körde bilen på länsväg 134 mellan Forsnäs och Rydsnäs i måndags kväll, säger 40-åringens advokat Johan Ritzer.

Det var strax före klockan 21.30 i måndags kväll som räddningstjänst, polis och ambulans larmades till länsväg 134 mellan Rydsnäs och Forsnäs där en man blivit påkörd. Mannen, som var i 50-årsåldern, avled senare av sina skador.

Två och en halv timme senare forcerar en bil avspärrningarna på länsvägen. Två polisbilar påbörjar ett efterföljande och bilföraren grips efter att han kört in på en mindre skogsväg. Bilföraren, en man i 40-årsåldern anhölls misstänkt för vållande till annans död och grov vårdslöshet under tisdagen av vice åklagare Ulrika Grenerfors.

Artikelbild

– Min klient säger att han trodde att det var ett djur han körde på och han blev chockad och körde därifrån. Han fick klart för sig först när polis grep honom att han kört på en människa. Han erkänner att han kört rattfull, men nekar till berusning i samband med olyckan. Han är väldigt ångerfull och säger att han känner stort medlidande med den omkomne mannens familj, säger Johan Ritzer.

Joahn Richter säger även att hans klient erkänner olovlig körning.

– Det är en väldigt tragisk händelse, avslutar Johan Ritzer.

Vice åklagare Ulrika Grenerfors har till fredag på sig om hon ska släppa mannen på fri fot eller om hon ska begära honom häktad.

Läs mer:

Tryckt stämning efter dödsolyckan