På morgonen bjöds allmänheten in för att tillsammans klä midsommarstången inför det populära midsommarfirandet som arrangeras och planeras av Rimforsa IF. Kanske var det morgonens regnväder som höll de hjälpande händerna borta från stången, fast de som kom gjorde ett fantastiskt jobb och barnen som var på plats visade ett stort intresse för att göra stången vacker med blommor och blad.

Mitt på dagen dukades det upp med långbord med bästa sjöutsikten. Här var alla välkomna att ta plats med familj, vänner och övriga deltagare med medhavd picknickkorg på armen och kraftig sångröst. Här var det flera som samlades och njöt av midsommarlunchen tillsammans.

Senare på dagen var det så dags för själva firandet.

Artikelbild

| Johan Järnland stod för musiken medans Annelie Jönsson sjöng och ledde dansen.

En jämn ström av deltagare tog sig från alla håll till Åsundabadet. Då de gick slänten ner mot platsen där firandet skulle äga rum och där midsommarstångens bladverk blåste i vinden, så möttes var och en av den lyxiga utsikt som finns på platsen, ut över Åsundabadet och den sydöstra och strandnära delen av Rimforsa.

På scenen stod dagens musikant Johan Järnland och dansledare och sångerska Annelie Jönsson. Annelie Jönsson värmde upp dansarna med att shuffla, innan de stämde upp i "Karusellen eller Jungfru skär". För de som inte ville vara med i de två ringarna runt stången så fanns det lotterier, fiskedamm och övriga lekar via en femkamp med vuxna och ungdomar. Några ungdomar passade även på att leka av sig i den lekpark som nyligen byggdes upp vid Åsundabadet. Sedan valde flera att njuta av medhavd fika och dryck på sina filtar i gröngräset. Bland de som kommit till platsen för att fira midsommaraftonen syntes många välarbetade blomsterkransar. Den yngsta som bar en av dessa var Edith Tarrodi Orlunder, sju månader gammal. En glad liten tjej som log mest hela tiden där hon satt säkert i en bärsele med god utsikt från pappans bröst och mage.

Järnland och Jönsson bjöd på ett varierat utbud av sånger och deltagarna kämpade på med sina danslekar i blåsten som gjorde sin entré inför firandet.

Några av dem som tidningen var i kontakt med kom utifrån Rimforsa, fast hade på ett eller annat sätt anknytning till samhället. Just den vackra platsen och Rimforsa IF:s ihärdiga och uppskattade arbete gjorde att de årligen ville fira sin midsommarafton just här vid Åsundabadet.